10 september: Open Winkelzondag in het centrum van Grave

GRAVE | 9 september 2023 | gezien in Arena Lokaal
Als de verwachtingen uitkomen, dan wordt het zondag heerlijk zonnig weer en beleven wij een prachtige nazomerse dag in de Graafse binnenstad. Er zijn weer tal van activiteiten zoals de Open Winkelzondag, de eerste Graafse Oldtimerdag en de Open Monumentendag. #WINKELENINGRAVE (foto’s: Marita Schouten)

Het is natuurlijk handig om te weten welke 24 zaken er tijdens de Open Winkelzondag te bezoeken zijn: Albert Heijn, HEMA, Kruidvat en interieurzaak Mijn Hoekje voor landelijk wonen zijn sowieso iedere zondag geopend. Zij ontvangen je natuurlijk graag tijdens deze bijzondere open dag, waar ook liefhebbers van oldtimers hun hart op kunnen halen. In de Rogstraat, op de Hoofdwacht, in de Maasstraat en op de Loswal showen de trotse eigenaren van deze ‘auto’s uit het verleden’ hun pronkstukken.

Ook bij de populaire vestiging van Tattoo City bij Onny’s Tattoos kun je altijd op zondagmiddag terecht. Deze landelijk bekende tattoozaak is dit weekend voor het eerst geopend op de nieuwe en sterk vergrote locatie aan de Markt. Voor informatie over de openingsacties verwijzen wij je graag naar hun social media. (foto: Onny en Giacomo van Tattoo City)

Ook Gustav Interiors is geopend. Deze zaak biedt een collectie interieur- en cadeauartikelen in landelijke Scandinavische sfeer. De monumentale winkel is te vinden aan de Rogstraat 17. Verderop in de Rogstraat, op nummer 13, toont kunstenaar Frans Beijer zijn nieuwste schilderijen. De Rogstraat is sowieso bij uitstek de straat met een monumentale uitstraling. Het winkelaanbod is daar ook heerlijk divers. Denk aan homeopatische drogisterij De Kastanje en de Schoenen Outlet by AN, waar je altijd voordelig kunt slagen. De Groovy Shop is open en voor interieuradvies loop gerust binnen bij de Graafse Stylist. Het is open dag bij De Banenwinkel voor vast en tijdelijk werkaanbod in onze omgeving.

In de Rogstraat 4 is een bezoek aan de Scandinavische look-and-feel-woonwinkel VIER van harte aan te bevelen.
Bijzondere cadeaus en Interieur-artikelen zie je tevens in het historische pand op de Hoek van de Hamstraat. De winkel draagt als naam De Hamstraat en het assortiment verrast je telkens weer. Tegenover de Hamstraat kun je niet voorbij aan de Wereldwinkel. Hun producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu en de producenten ontvangen een rechtvaardige prijs. Neem ook eens een kijkje bij de curiosa-winkel genaamd De Haagsche Dame aan de Brugstraat 7. Het snuffelzaakje van eigenaresse Martine brengt je terug naar de tijd van vroeger. In de Scheerestraat is nieuw gevestigd Meubelatelier Saskia Ceulemans.

Modewinkels om te bezoeken: Addy van den Krommenacker is de bekende couturier die zijn designer couture- & ready to wear-collecties toont in zijn sfeervolle zaak gevestigd in het Oude Notarishuis aan de Maasstraat 21. Dit monumentale pand is bijvoorbeeld opgenomen in de route van Open Monumentendag vanwege zijn opvallende architectuur. Aan de Maasstraat 11 vind je het kleurrijke Nederlandse modemerk Bakery Ladies. Tot slot ben je ook welkom bij Klik, Klik Plus, Kookoo Preloved Fashion en Walk in Closet.

Wij wensen je een fijne zondag toe.

Beleef Historisch Grave
Land van Cuijk