Carnavalskoorts blijkt ook weer besmettelijk te zijn…

Grave  POTHUUSBURG – Nadat de Coronaversoepelingen een feit waren, heeft de Graafse carnavalsvereniging Pothuusburg in sneltreinvaart een mooi carnavalsprogramma op poten gezet. Een programma dat, in combinatie met de festiviteiten die de diverse kasteleins de komende dagen organiseren, garant zal staan voor een hernieuwde carnavalsbeleving.
Met een vooruitziende blik waren er trouwens al Prinsessen gekozen: Prinses Titia III en Jeugdprinses Amber gaan dit jaar voorop in de polonaise. Om de sfeer er al vroegtijdig in te krijgen, besloot de carnavalsvereniging tevens een glossy carnavalsblad uit te brengen in een oplage van maar liefst 4.000 stuks. Deze Pothuusburger Courant beleeft inmiddels zijn 70-jarig jubileum!
Carnavalsoutfit bij Leny van Kempen
Wie nog leuk wil slagen voor een carnavals-outfit kan bij ‘Alleswinkel van Leny van Kempen’ tijdens verruimde openingstijden terecht. De winkel is geopend op vrijdag van 9 tot 21 uur, zaterdag van 9 tot 17 uur, zondag van 11 tot 16 uur en op maandag en dinsdag van 10 tot 17 uur.

Carnaval-kick-off Party in café De Coehoorn
Over carnavalskleding gesproken, in café De Coehoorn is op vrijdagavond vanaf 21 uur de Carnaval-kick-off Party GENDER-BENDER. Wil je even flink door elkaar gehusseld worden dan is dit je kans: mannen kleden zich als vrouw, vrouwen als man! Jezelf gender-neutraal kleden kan natuurlijk ook, áls het er maar feestelijk uitziet. Wij zijn benieuwd naar de creaties! De mooiste outfit wint een doos Flügel.

Vier dagen feest bij Biercafé Oud Grave
Het carnavalsprogramma van Biercafé Oud Grave start op zaterdag met het jaarlijkse Bouwersbal van 15 tot 23 uur met muzikale medewerking van twee dweilorkesten: The Blue Mops en C’est Tout. Zondag is men open van 14 tot 01 uur en wordt het ‘Gewoon Gezellig’.
Maandag trekt de optocht voorbij en gaan we zien wat daar nog hals-over-kop voor in elkaar is gezet. Een ‘Feestje Bouwen’, dat is toch wel het minste wat er op deze maandag te gebeuren staat, want dinsdag is het alweer de laatste carnavalsdag en gaan de feestgangers in Oud Grave het feest zorgvuldig afsluiten. Goed werk heeft tijd nodig en dat moet lukken van 14 tot 23 uur.

‘De Pothuusburcht’ op de Loswal
Op de Loswal staat weer de gezellige feesttent ‘De Pothuusburcht’. De organisatie is in handen van Restaurant Colori, Café De Maaspoort en het Poortwachtershuis en de entree gaat via toegangskaarten waarop al een run is geweest. Vol is vol zult u begrijpen. Vrijdag, zaterdag, zondag en maandag is het daar feest met verschillende bands en DJ’s.

Verenigingsprogramma
Tot slot hier het Pothuusburgs verenigingsprogramma: vrijdag om 20 uur de sleuteloverdracht in Café De Maaspoort met aansluitend een kroegentocht. Zaterdag om 15 uur het Bouwersbal en om 20 uur de Graafse Avond in de feesttent. Zondag om 12 uur het omdopen van Grave in Pothuusburg en de inzegening van de carnaval bij het oude stadhuis. Van 14 tot 18 uur de prinsessenreceptie in de feesttent. Vanaf 20 uur is het dweilen met de kraan open.

Inschrijven voor de optocht
Op maandag kan men zich tussen 13 en 13.30 uur in de feesttent inschrijven voor de optocht, die vanaf 13.41 uur rondtrekt. Om 15.30 uur is er een prijsuitreiking in de feesttent.

Cafetaria’s
De inwendige mens versterken moet deze dagen ook geen probleem zijn met een drietal cafetaria’s in het centrum. Wij wensen de carnavalsvierders heel veel plezier toe namens #WinkeleninGrave.

Beleef Historisch Grave
Land van Cuijk