Een gezellige en altijd verrassende binnenstad, dat is Grave

GRAVE | 30 juli 2022 | gezien in ArenaLokaal

Nu we heerlijk op vakantie gaan is het zaak om nog even een uitgebreid winkelrondje door Grave te maken, want je wilt niets aan het toeval overlaten. Koop wat lekkers voor onderweg, kies wat leeswerk en vergeet je leesbril niet. Vernieuw je zonnebril en zet dat leuke petje op. Denk aan waterspeelgoed en bedenk of je zwemkleding nog wel zal passen?

(foto’s: Grave_Brabant) #winkeleningrave

De meest gehoorde opmerking van gasten die Grave bezoeken is dat men blij verrast is dat onze stad zo levendig en bedrijvig is. De winkels zoals HEMA, Kruidvat, DA, Albert Heijn, Primera, bakkerij D’n Bekker, poelier/slagerij Van den Heuvel en delicatessenwinkel Het Blauwe Schaap voorzien in een ruim aanbod van dagelijkse benodigdheden. Daarnaast is er een groot aanbod van bedrijven die werkelijk uniek zijn in assortiment of die uitblinken in serviceverlening.is nu de tijd om leuke kleurige kleding en schoeisel aan te schaffen. Ook vind je bij ons in de binnenstad de sportiefste fietsen en fietsaccessoires om sportief op vakantie te gaan.

Naast de dagelijkse boodschappen kun je dus heel goed slagen voor de leukste cadeau-ideeën, de laatste modetrends en tal van verzorgingswinkels en diensten zoals kappers, schoonheidssalons, nagelstudio’s, brillenzaken, etc. Deze aantrekkelijke kant van Grave met al zijn bijzondere speciaalzaken maakt dat men vanuit de omgeving graag naar de stad toe komt zeker nu in de vakantietijd als men de tijd heeft om heerlijk rond te snuffelen.

Interieurinspiratie
Loop bijvoorbeeld eens binnen bij Nidum, House of Inspiration in het vierduizend vierkante meter grote monumentale Arsenaal. Nidum, latijn voor ‘nest’, is een broedplaats voor inspiratie op het gebied van lifestyle, wonen, kunst, events en culinair genieten. U vindt er onder meer de collecties van Keijser&Co. Dit merk staat voor eigentijdse meubelen met een pure vormgeving. De veelzijdigheid van de collectie biedt vele mogelijkheden voor het inrichten van een totaalinterieur, in zowel een moderne als een tijdloze stijl. Maatwerk is de kracht van Keijser&Co. Door de vele mogelijkheden sluit ieder meubel perfect aan op het interieur, de smaak en de wensen van de klant. Een afwijkend formaat, een exacte kleur of een bijzondere stof; vrijwel alles is mogelijk. Door deze uitgebreide maatwerkopties zijn de meubelen geschikt voor ieder interieur, zowel voor een woon-, slaap- en eetkamer als een hospitalityproject, zoals een restaurant, hotel of kantoorruimte. Onder het dak van Nidum vindt u tevens Restaurant Ovum.

Culinair genieten
Grave heeft met acht restaurants sowieso een zeer compleet en vooral gevarieerd restaurant-aanbod. Binnenkort komt daar het nieuw te openen ‘Grote Broertje’ op de Markt bij. Daarover zullen wij u binnenkort op deze pagina graag uitgebreid informeren.

Imposante Elisabethkerk
Het is een vast gegeven dat bezoekers aan het Graafse winkelgebied de imposante Elisabethkerk ook even binnenlopen en vervolgens aan de overzijde van de straat bij het toeristisch informatiepunt gaan informeren wat de belangrijke bezienswaardigheden zijn. Kijk dan tegelijkertijd even binnen bij het informatieve bezoekerscentrum van de Zuiderwaterlinie en maak een wandelingetje naar het vernieuwde Stadsmuseum Grave. Deze twee highlights mogen zich verheugen in een steeds groeiende belangstelling. Samen met de kazematten die gelegen zijn buiten de binnenstad geven die bezoeker een beeld van het roerige Graafse oorlogsverleden. De zichtbare vestingwallen en gracht-contouren maken dat beeld compleet.

Zet een bezoek aan Grave dus gerust op uw wensenlijstje. Wij wensen u alvast heel veel vakantieplezier toe namens #winkeleningrave.

Beleef Historisch Grave
Land van Cuijk