Grave walhalla voor liefhebbers van woonaccessoires en meubels

Grave – Dat Grave meer en meer naam maakt als stad voor de aanschaf van woonaccessoires, meubels en woninginrichting werd eind vorig jaar al duidelijk met de komst van het enorme NIDUM, House of Inspiration in het historische Arsenaal. Diverse Graafse interieurbedrijven hebben sindsdien hun zaken vergroot, verbouwd en vernieuwd. (foto’s: Grave_Brabant)

 

Afgelopen zaterdag was de feestelijke opening van ‘Mijn Hoekje’ op hun nieuwe adres aan de Klinkerstraat 18 in Grave. Na een ingrijpende verbouwing van twee maanden werd duidelijk dat deze meubel- en woonaccessoire-winkel inmiddels uit heel veel ‘hoekjes’ bestaat. Je vindt er meubels, verlichting, wanddecoraties en zelfs een in landelijke stijl uitgevoerde keuken. De collectie is zorgvuldig opgebouwd rond het thema sober en landelijk wonen. Deze sfeer nodigt de klant uit om vooral zelf creatief naar de inrichting van zijn of haar woning te kijken. Het creëren van een unieke eigen woonsfeer is met hetgeen Mijn Hoekje aanbiedt juist zo leuk. Je treft er unieke stukken aan en kunt op deze manier uw interieur telkens uitbreiden, aanpassen en opnieuw rangschikken en vormgeven.

Landelijke woonstijl
De landelijke woonstijl kent vele enthousiaste aanhangers en die weten in groten getale de weg te vinden naar Mijn Hoekje. De zaak ontstond oorspronkelijk in 2014 in Wijchen en opende begin 2020 zijn tweede vestiging in Grave op de Markt. De collecties van de twee zaken zijn nu samengevoegd op de nieuw geopende locatie die 400 vierkante meter beslaat, verdeeld over twee etages. Eigenaresse Bianca Rosmalen weet zich gesteund door haar echtgenoot Marco Rosmalen van het gelijknamige stukadoorsbedrijf. Marco heeft het bouwkundige deel van de verbouwing begeleid, maar heeft tevens enorm veel plezier in het werk dat de winkel met zich meebrengt. Het geven van interieuradvies laat hij echter graag over aan Bianca, die haar kennis, ervaring en inzicht ook graag inzet om klanten gericht te adviseren, eventueel op locatie.

Mijn Hoekje, Klinkerstraat 18 Grave. Openingstijden: zondag van 12 tot 16 uur, woensdag en donderdag van 12 tot 17 uur, vrijdag en zaterdag van 11 tot 17 uur.

 

Cool RabbitCool Rabbit.
In de Rogstraat op nummer 26 heeft de trendy woonaccessoirezaak Cool Rabbit meer ruimte gekregen om de groeiende collectie goed te kunnen presenteren. Tegelijkertijd met de uitbreiding is de zaak in zijn geheel verbouwd en opnieuw ingedeeld. Eigenaren Nina en Inge volgen de nieuwste trends en door snelle wisselingen van producten is er steeds wat nieuws te vinden in dit paradijs voor interieurliefhebbers. In de winkel vind je merken als Housevitamin, Rustik Lys, Kitchen Trend en Werner Voss.

Mary Chand
In de Trompetterstraat op nummer 4 runt Mary Chand haar woninginrichtingszaak met een volledig assortiment gordijnen, binnenzonwering, buitenzonwering en vloeren. Compleet met behang en verf in tinten die perfect op elkaar zijn af te stemmen. Het team van Mary helpt je de weg te vinden in het aanbod aan professionele producten en wat voor jou de beste keuze is voor de nieuwe look van je woning. Mary heeft meer dan 30 jaar ervaring in dit vak. Ook deze zaak is onlangs in zijn geheel vernieuwd.

The Groovy Shop
Binnenkort opent in Grave aan de Rogstraat 10 The Groovy Shop. Zij richten zich op de in- en verkoop van vintage Mid-Century- en Space Age-meubels, objecten en (woon)accessoires. Alles minimaal 35 tot 40 jaar oud. Meer info: www.thegroovyshop.nl.
Wij vertellen je snel meer.

Beleef Historisch Grave
Land van Cuijk