Het centrum van Grave staat bol van de leuke adresjes

GRAVE | 30 juni 2022 | gezien in ArenaLokaal

Als mensen het hebben over ‘leuke adresjes’, dan gaat het al heel snel over de horeca. En daar valt in Grave gelukkig altijd veel in te kiezen. Een groot aantal cafés en drinkgelegenheden met sferen die uiteenlopen van jong en hip tot de gezelligheid van een stamkroeg, maar er is ook een fantastisch aanbod in lounge en chique.

(foto’s: Grave_Brabant) #winkeleningrave

Ook het terrasaanbod is divers en op uiteenlopende locaties kun je op een bijzondere manier genieten van een lunch, diner of een zwoele zomeravond. De vijf terrassen aan en rondom het Maasplein kijken uit op de rivier en bij hitte is er dan een verkoelende bries. Denk aan Eetwinkel aan de Maas, Restaurant Colori, Eetcafé De Maaspoort en het Poortwachtershuis (foto rechts).

Het Grote Broertje
Op en rond de Markt geniet je tevens van grote terrassen met de mogelijkheid van lunches, borrelplanken, drankjes, gerechten en ijs. Daar vind je zaken zoals Bij Moeders, Het Herboren Aapje en De Gouden Leeuw. Binnenkort opent er tapasrestaurant Het Grote Broertje.

Verspreid door de stad zijn er de terrassen zoals bij het nieuwe Restaurant Ovum met de prachtige binnentuin. Ook is het goed toeven bij de Poort van Cleve en café Oud Grave, beiden met een terras aan de Klinkerstraat. De buitenterrassen bij Grieks restaurant Apollo en bij Oekraïens restaurant Tanja maken het aanbod in Grave tot wat het is: verrassend gevarieerd.

Welkom op dit nieuwe lunchadres…
Dat Snoeperij Heintje meer is dan alleen maar een snoepwinkel, is inmiddels in de regio welbekend. De gezellige winkel met heel veel snoep, chocolade maar ook cadeautjes en woonaccessoires aan de Hoofschestraat 13 staat ook bekend om haar enthousiaste medewerkers. Dagelijks werken er gemiddeld vijf medewerkers in de dagbesteding en zij vinden het fantastisch om je te mogen helpen. Sinds kort verkopen ze er ook versgebakken stroopwafels. Deze heerlijke oud-Hollandse lekkernij past precies in het concept en ze worden dagelijks door hen zelf gebakken.

Nu komt daar nog een belangrijke taak bij, want vanaf 1 juli serveren ze bij Heintje dagelijks een versbereide lunch. Er is een leuke menukaart samengesteld, met lekkere lunchklassiekers voor eerlijke prijzen. ‘Ouderwets lekker’ staat er bovenaan de kaart en dat is absoluut waar!
Maar hoe spannend de medewerkers van de dagbesteding het ook vinden, ze nemen hun taak erg serieus. “Op het moment van schrijven zijn we nog druk aan het oefenen met serveren, zodat u vanaf 1 juli hartelijk door ons wordt ontvangen. Er kan tijdens openingstijden worden geluncht en we zijn van maandag tot en met zaterdag geopend.” Reserveren kan via www.snoeperijheintje.nl of telefonisch via 0486-436095.

Beleef Historisch Grave
Land van Cuijk