Kerstboom eruit maar de sfeer moet terug!

Door De redactie
Wij vroegen aan De Graafse Stylist, Liesette Bovens Verkuijlen, of zij nog ideeën heeft om de leegte in je interieur op te vullen? (foto’s: Grave_Brabant)

“Ik ben Liesette en ben interieurontwerper. Samen met mijn man Cris van @geefkleuraanwonen help ik onze klanten aan een mooi ontwerp, begeleid ik hun project en coördineer ik de werkzaamheden. Cris is de uitvoerende tak van ons bedrijf. Samen kunnen wij mijn ontwerpen tot een prachtig plaatje brengen.”

Voor sommigen de ultieme sfeermaker en voor anderen een crime, de kerstversiering. Of je nu al jaren dezelfde traditionele boom zet met de ballen van oma of elk jaar weer helemaal los gaat met de meest mooie versiering volgens de laatste trend, de leegte die de opgeborgen versiering achterlaat, daar moet je toch wat moois voor in de plaats kunnen verzinnen!

3 tips van Liesette om het warme wintergevoel nog even vast te houden:

1. Kaarsen en sfeerlampen
“Zet door je hele interieur groepjes neer van kaarsen. Combineer lange kaarsen met stompkaarsen en theelichtjes door elkaar. Kies ze in verschillende materialen en maten, zo wordt het gezellig en zitten de vlammetjes op verschillende hoogtes, wat het extra sfeervol maakt.”

2. Kussens en bontjes
“Ik heb al jaren twee verschillende sets kussens voor op mijn bank. In de zomer liggen er lichte kleuren en macramé en zomerse prints op mijn bank. maar in de winter gaan deze naar de zolder. Ik vervang ze dan voor warme kleuren, terra, wijnrood, donkerblauw met prints van winterse taferelen. Wat in de winter ook zeker niet mag ontbreken zijn de vachten, al dan niet in nep natuurlijk. Een warme schapenvacht op de bank of in die mooie rotan stoel. kussens in lekkere wollige stoffen, ik kan er geen genoeg van krijgen. En wordt het voorjaar? Dan komen mijn zomerkussens weer uit de mottenballen.”

3. Zintuigen
“Als je een kamer binnenkomt word je op verschillende manier geprikkeld. Je ogen zien wat er gebeurt, je oren horen muziek of stilte, je lichaam voelt warmte of kou. In de winter is warmte belangrijk, niet alleen in kleur en materiaal maar zeker ook in temperatuur. Wat vaak vergeten wordt is de neus. Geuren zijn erg bepalend in gevoel en herinnering. Iedereen herkent het dat sommige geuren je terugbrengen naar een vakantie of het fris gewassen beddengoed van je moeder. Ik maak altijd gebruik van lichte subtiele geuren in huis. In de winter hou ik van vanille, kaneel of musk, door middel van geurkaarsen, huisparfums of geurdiffusers. Zoals bij alles, overdaad schaadt. Niet te veel, geen verschillende geuren in één ruimte en laat de geur niet overheersen.

Wil je tips die speciaal op jouw interieur afgestemd zijn? Maak dan een afspraak met De Graafse Stylist via 06-21500331 of info@degraafsestylist.nl.

Beleef Historisch Grave
Land van Cuijk