Pasen vier je in het centrum van Grave

GRAVE | 8 april 2023 | gezien in ArenaLokaal

Alle paasbenodigdheden kom je in hartje Grave tegen. Van een prachtige bos bloemen tot heerlijke verse eieren voor een paasontbijtje. Geen zin om zelf in de keuken te staan om een brunch klaar te maken? Reserveer dan bij een van de horecagelegenheden! #WINKELENINGRAVE

In de Klinkerstraat vind je Bloemisterij de Lavendel en Flory Flowers by Prime Time. Hier kun je kiezen uit een groot assortiment aan mooie boeketten om het huis een beetje op te fleuren. En er zijn niet alleen bloemen beschikbaar. Zo kun je bijvoorbeeld ook een stenen konijn, kuikens van schuim of eivormige decoraties aan komen. Beginnen de ideeën al op te borrelen om het huis op te fleuren? Er zijn genoeg interieurzaken waardoor jij je visie tot leven kan laten komen. Denk bijvoorbeeld aan Mijn Hoekje. Zij zijn op tweede paasdag geopend van 12 tot 17 uur.

Paaslunch en -brunch
Als je eenmaal helemaal Paas-klaar bent is het natuurlijk ook belangrijk om jezelf in het zonnetje te zetten. Een heerlijke paaslunch of -brunch bij De Maaspoort op 9 of 10 april voor maar 24,65 per persoon is dan perfect.
Ook bij Het Grote Broertje op de Markt 8 kun je beide dagen terecht voor een High-Tea voor 29,50 per persoon of een Shared Dining menu voor 37,95.
Poort van Cleve heeft op eerste paasdag een paasbrunch van drie gangen in de aanbieding voor 39,50 per persoon. Je bent vanaf 12.30 uur in de Hamstraat van harte welkom.
Bij Restaurant Colori op Maasstraat 22 kun je vanaf Goede Vrijdag een heerlijke aspergesoep bestellen. Daarnaast kun je bij Colori binnenwandelen voor een paaslunch of gewoon iets bestellen van de vernieuwde lunchkaart.
Verderop in de Maasstraat, op nummer 16, kun je terecht bij Skål voor een driegangen Pasen-lunchmenu. Zij bieden een lunchmenu, bestaande uit een typisch Scandinavisch (alcoholvrij) welkomstdrankje, een voorgerecht, warm hoofdgerecht en een dessert voor slechts 33 euro. Vergeet niet om te reserveren, zodat je zeker bent van een plekje!

Historische wandeling
Ben je liever wat actiever bezig? Er wordt op 10 april een historische wandeling georganiseerd. ‘In de voetstappen van Willem van Oranje’ neemt je mee terug naar 1551, het jaar waarin Grave hoog bezoek ontving. Want Willem van Oranje haalde zijn toekomstige echtgenote Anna van Egmond hier op voor hun huwelijk in Buren. De wandeltocht start om 14 uur bij de Hampoort aan de Elisabethstraat en duurt tot ongeveer 16 uur. Meer informatie via Leo Burgers, 06-51173814 of leo.burgers@vestingstadgrave.nl.

Val in de prijzen!
Op tweede paasdag is Nidum geopend van 12 tot 18 uur. Je doet inspiratie op voor je interieur, bewondert kunst en shopt de leukste producten. Vanaf 17 uur ben je welkom in restaurant Ovum om de Paasdagen af te sluiten met een borrelplank. Daarnaast maken bezoekers kans op een overnachting in Nidum Boetiekhotel, dat bijna haar deuren opent.
Er is in Grave dus vanalles te halen en te beleven voor de perfecte paasviering. De ondernemers ontvangen je graag tijdens Pasen!

Beleef Historisch Grave
Land van Cuijk