Sfeervol verlichte binnenstad van Grave maakt zich op voor Kerstmis

Door De redactie van Arenalokaal.nl
Nog maar een weekje te gaan en dan is het Kerstfeest. De afgelopen weken hebben veel ondernemers en bewoners in het centrum hun panden mooi aangekleed. Lichtjes en versiering pronken inmiddels aan de oude gevels in de stad, kerstliedjes zijn te horen door de boxen aan de gevels, bloembakken zijn gevuld met fraaie winterbeplanting en kerstbomen zijn geplaatst. Dit alles om gezelligheid te creëren voor de bezoekers van Grave. Veel dank aan alle ondernemers en bewoners die hieraan hebben meegedaan. Enkele resultaten kunt u op bijgaande foto’s zien.

De ondernemers in Grave tonen u graag hun veelzijdigheid aan producten, de origineelste cadeaus, het lekkerste eten en de leukste versiering. Heeft u een mooi cadeau nodig voor uw partner, familie of iemand uit uw vriendenkring dan kan je in Grave goed slagen. ‘Klik’ op de Markt verkoopt naast damesmode onder anderen prachtige modische sieraden en bijouterieën. Atelier Ralph verkoopt stijlvolle sieraden en juwelen en men past ze desgewenst aan in eigen atelier. Voor een heerlijk geurtje loopt u natuurlijk bij onze DA drogisterij binnen.

Bloemenzaken
Onze beide bloemenzaken, Flory Flowers en De Lavendel, staan voor uw klaar met boeketten, bloemstukken en unieke kerstversiering. De vele en gevarieerde woonwinkels hebben de juiste accessoires om uw huis verder aan te kleden en op te fleuren. De ultieme cadeautip: dat zijn misschien wel de lekkere warme sloffen van het merk Falke, verkrijgbaar bij Schoenmakerij Piep van Tuijn. Wil je er zelf op en top uitzien voor de Kerst, loop dan eens bij één van de modezaken binnen.

Kerst-lunchmenu’s
Grave staat al jaren bekend om zijn goede en gevarieerde horeca-aanbod. Zo hebben Bas en Anselm van restaurant Colori naast hun reguliere ‘To Go-kaart’ ook speciale Kerst-lunchmenu’s en natuurlijk ook de ‘Kerst Menu’s to go’ Zie daarvoor www.restaurantcolori.nl.
Hetzelfde geldt natuurlijk voor de Poort van Cleve. Je kan nu het heerlijkste eten afhalen van donderdag tot en met maandag van 17 tot 21 uur. Kijk ook op hun website www.poortvancleve.nl.
Met het geurige authentieke Thaise eten van Suchitra in de Rogstraat waan je je plotseling in het zonnige Thailand. Op hun Instagram- en Facebookaccounts ziet u heerlijke foto’s van de gerechten van Chef Sanan. Ook heeft Sanan speciale menu’s samengesteld voor de feestdagen. Om teleurstelling te voorkomen, bestel bijtijds bij onze horeca-ondernemers zodat ze met zorg uw bestelling voor de Kerst kunnen voorbereiden.

Graafsche kadobon
Tot slot willen wij u graag wijzen op de enige echte Graafsche kadobon. Die is te koop bij Primera en online te bestellen bij www.de-voorkamer.com. De Graafsche kadobon is in te leveren bij alle Graafsche ondernemers, dus dat is erg handig. Leuk om te geven maar vooral ook leuk om te krijgen.

We wensen iedereen een fijne aanloop naar Kerst toe. En help uw binnenstad door lokaal te kopen.

Beleef Historisch Grave
Land van Cuijk