Sinterklaas komt op zondag 13 november weer naar Grave

GRAVE | 4 november 2022 | gezien in ArenaLokaal

De klok staat nu alweer op de winterstand terwijl we nog aan het nagenieten zijn van een terrasvolle zomer en zelfs een lange nazomer waar we volop buitenlucht op konden snuiven. We hebben het nodig met alle energieperikelen. Laten we nu vooral energie putten uit een mooie start van het najaar. Want volgende week zondag 13 november staat in het teken van de intocht van Sinterklaas en zijn Pieten in Grave. Dat is altijd een heerlijk feest, met naar verwachting, zoals het ook hoort, de wind die door de bomen waait. #WINKELENINGRAVE

Sinterklaas brengt zoals altijd heel veel spektakel met zich mee als hij varend over de Maas door het Land van Cuijk zijn stoomboot bij de Loswal aanlegt. Vanaf 12.30 uur wordt de loper uitgelegd en krijgen de kinderen, ouders en grootouders een flinke warming-up. Er zal gedanst en gezongen worden, zodat de kapitein bijtijds weet waar Grave ligt. Aansluitend aan de feestelijke ontvangst is er een Sint- en Pietenfeest in de binnenstad dat de hele middag in beslag neemt, tot zeker 16.30 uur. De binnenstadwinkels en horecazaken ontvangen u graag.

Schoencadeau-ideetjes

Wij kwamen al flink wat schoencadeau-ideetjes tegen bij Primera, cadeauwinkel De Hamstraat en het Kruidvat. En ook bij snoeperij Heintje, HEMA, Jumbo en Albert Heijn is de kreet ‘Wie zoet is krijgt lekkers’ aangegrepen om te zorgen dat het aan niets ontbreekt. Het hele alfabet aan chocoladeletters zal nu nog wel op voorraad zijn. Ook handig om te weten: bij feitelijk elke ondernemer in de stad zijn de Graafse Kadobonnen te besteden. De mooi uitgevoerde bon is handig als u iemand wil verrassen. De kadobonnen zijn te koop zijn bij Primera en online op www.graafschekadobon.nl.
U merkt dus wel dat in ons winkelgebied echt alles aanwezig is om het Sinterklaas-kinderfeest gezellig voor te bereiden en aan te kleden. En over aankleden gesproken, wij maakten een foto van de opvallende decoratie op de buitengevel van bloemenzaak Flory-Flowers. Dat geeft de entree van de Graafse binnenstad nog eens een bloemrijke uitstraling, en dat kunnen wij allemaal goed gebruiken nu het de komende tijd herfstig weer wordt.

Koop Lokaal
Voor de ondernemers in het Graafse centrum is de aandacht voor Koop-Lokaal weer heel actueel. Dat is evenals in voorgaande jaren van levensbelang voor een levendig winkelgebied. Men zegt wel eens: “Wat men van ver haalt is lekker”, maar dat geldt nu even niet. Steun de lokale bedrijven, zij zullen u dankbaar zijn.

Stadjeaandemaas.nl
Graag wijzen wij u op de website: www.stadjeaandemaas.nl. Deze informatieve website geeft een mooi beeld van waar de Graafse ondernemers in de binnenstad voor staan. Het zal u verbazen hoe veelzijdig het aanbod is. Naast deze website worden op de facebook- en Instagram-accounts van Stadje aan de Maas dagelijks berichten gedeeld die interessant zijn voor bezoekers aan Grave. Wij nodigen u van harte uit om daar ook eens uw licht op te steken.

Beleef Historisch Grave
Land van Cuijk