#WinkeleninGrave wenst u gelukkig Nieuwjaar

GRAVE | 31 december 2022 | gezien in ArenaLokaal

Het nieuwe jaar krijgt extra betekenis als we praten over wisselingen in het bedrijfsaanbod in Grave. Al 55 jaar is Ger Oomen de stuwende kracht achter zijn sanitairzaak, die tegenwoordig bekendstaat als Sanidrome Oomen in de Klinkerstraat. Gedwongen door zijn leeftijd is dit jaar de beslissing genomen het familiebedrijf te beëindigen. Ger en zijn kinderen brengen hun dank over aan alle klanten, medewerkers en leveranciers. Zij wensen iedereen alle goeds voor de toekomst en wij spreken namens velen als wij Ger vele jaren in goede gezondheid toewensen. (foto’s: Marita Schouten)

Startende ondernemers zijn er natuurlijk ook in onze binnenstad. Wij noemen er hier maar liefst elf in dit afgelopen jaar:
Tom Vermulst van The Groovy Shop opende zijn prachtige woonwinkel in de Rogstraat. Mijn Hoekje, de woonwinkel met een landelijke stijl van Bianca en Marco Rosmalen, opende een sterk vergrote winkel in de Klinkerstraat. Monika Sas opende haar Interieuradvies- & Realisatiebedrijf op de Markt, het plein waar tevens de openingen plaatsvonden van maar liefst drie nieuwe horecagelegenheden: Het Herboren Aapje, Het Grote Broertje en de vernieuwde Brasserie De Gouden Leeuw.

Top-modeontwerper Addy van den Krommenacker betrok het statige Oude Notarishuis, Martine Verstraate opende haar bijzondere snuffelwinkel in de Brugstraat op nummer 7 en naast haar zaak op nummer 9 opende Lucienne en Bart van Dorst hun intieme koffiebar BICA. Lisanne en Ralph Hermkens openden hun bijzondere Scandinavische restaurant Skål in de Maasstraat.

Tot slot verwelkomden wij Willem van Run (foto) en zijn compagnon Ronald van Helden, met hun stijlvolle wijnhandel in de Rogstraat. En aan wie anders dan Willem vragen wij natuurlijk om te toosten op het nieuwe jaar 2023. Proost!

Momenteel is de kerststallen-speurtocht een leuke activiteit om met het gezin te beleven. Haal daarvoor tijdens openingstijden een inschrijfformulier bij Snoeperij Heintje in de Hoofschestraat of bij het Toeristisch informatiepunt in het oude stadhuis en ga kerststallen speuren in de etalages van de winkels. Na inlevering van een ingevulde kaart krijgt ieder kind een traktatie. Deze gezellige kinderactie loopt tot 6 januari.

2022 was ook het jaar waarin de succesvolle nieuwe Graafsche kadobon ontwikkeld werd door het Centrum Management Grave. De bon is in elke Graafse onderneming te besteden en is te koop bij Primera Grave of op www.graafschekadobon.nl.

Beleef Historisch Grave
Land van Cuijk