Zondagmiddag 7 mei 35 winkels open in Grave!

GRAVE | 6 mei 2023 | Gezien in Arena

De bekende Klinkerstraat in het Graafse centrum noemen we ook wel eens de ‘Maakstraat’ omdat er tal van belangrijke ambachten worden beoefend. En repareren staat volop in de belangstelling omdat het goed is voor ons milieu. Neem computerwinkel De Mars voor hulp bij computerproblemen of Amar Store waar telefoonreparaties vakkundig worden uitgevoerd. Defecte sieraden en uurwerken worden bij Atelier Ralph onder handen genomen en voor schoen- en lederwarenreparaties weet men feilloos de weg naar Piep van Tuijn te vinden. In de nabijheid van al deze handige reparatiebedrijven is afgelopen dinsdag de nieuwe fietsenzaak van Onno Poelen van start gegaan.  #WINKELENINGRAVE

Zijn winkel NootBikes zit op het adres waar al tientallen jaren fietsen worden verkocht, gerepareerd en onderhouden. Op Klinkerstraat 27a kunt u bij Onno dan ook terecht voor het oplossen van de meest uiteenlopende fietsproblemen. Onno Poelen komt uit Wijchen en heeft tot nu toe altijd gewerkt in technische-montage gerelateerde beroepen. Omdat vanuit zijn hobby en vrijetijdsbesteding de aandacht altijd al uitging naar fietsen en sleutelen aan tweewielers is het voor hem een logische keus geweest om het afgelopen jaar de opleiding fietsherstel en onderhoud te volgen en tussendoor reeds het geliefde sleutelen en monteren van fietsen ter hand te nemen. Door zijn technische achtergrond past het fietsenmakersvak hem als gegoten. Met het beschikbaar komen van de fietsenwinkel in de Klinkerstraat was de keus om als zelfstandig ondernemer te starten dan ook snel gemaakt. In de voorbije weken is het bedrijf ingericht en komen de voorraden inmiddels binnen.NootBikes, de fietsenwinkel van Onno Poelen is de nieuwkomer van de week in Grave!

Blikvangers
Blikvangers in de zaak zijn de racefietsen van Deraes en het fietsenassortiment van Freebike en Bikkel Bikes. Onno geeft aan dat hij in de loop der tijd een zo breed mogelijk assortiment fietsen aan wil bieden. Dus niet alleen voor de sportieve fiets kunt u bij NootBikes terecht, maar ook voor een stadsfiets of e-bike bent u aan het goede adres. Heeft u al een fijne fiets maar heeft deze onderhoud of reparatie nodig? Onno zal met plezier uw band plakken, ketting smeren, kabel vervangen enzovoorts.

Weekendtip
Deze zondagmiddag 7 mei zijn er in het Graafse centrum 35 winkels geopend van 13 tot 17 uur. Met het oog op moederdag zijn er tal van acties en vormt deze dag de kick-off van ‘de week van de stenen winkel’ die loopt van 8 tot en met 14 mei. Stenen winkels maken de steden en dorpen waar we wonen leefbaar en een heel stukje mooier.

Het weekend daarop is het weer voorjaarsweekend bij Gustav Interiors, Rogstraat 17. Zaterdag 13 en zondag 14 mei zijn er de originele Zweedse Geraniums in de verkoop. Rechtstreeks uit Scandinavië komen deze pastelroze beauty’s waar ueen zomer lang van kunt genieten. Natuurlijk heeft eigenaresse Myriam Graeve ook allerlei moois voor huis en tuin in haar zaak! Een lekker hapje en drankje en natuurlijk muziek ontbreken niet tijdens dit voorjaarsweekend. U bent op deze dagen van harte welkom tussen 11 en 17 uur.

Afbeelding
Beleef Historisch Grave
Land van Cuijk